Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 30 dag
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w syropie

Maliny przebieramy, płuczemy.
Przygotowujemy syrop: zagotowujemy wodę z oba cukrami. Maliny przekładamy do słoików, zalewamy przygotowanym gorącym syropem. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak