Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ryby słodkowodne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 1 kg
sól 1 łyżka
mąka 1/2 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 3 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 3 łyżeczki
masło 10 g
natka pietruszki 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ryby słodkowodne

Kroki postępowania

1
Ryby oczyszczone, wypatroszone, pozbawione głów i dokładnie wymyte, nacieramy solą. Do środka każdej ryby dajemy trochę soli czosnkowej, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki i masła.
Krok 1 - Smażone ryby słodkowodne foto
2
Ryby obtaczamy w mące
Krok 2 - Smażone ryby słodkowodne foto
3
i smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, do momentu aż ładnie zarumienią się z każdej strony.
Krok 3 - Smażone ryby słodkowodne foto
4
Smażone ryby słodkowodne
Krok 4 - Smażone ryby słodkowodne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alberto 20.10.2013 19:39
Ciekawy i dobry przepis robiłem dzis polecam
SmacznaPyza 03.09.2012 11:24
czy gatunek ryby nie ma znaczenia?
misia53 03.09.2012 09:32
Marzy mi się taka swieżutka piękna rybka , niestety zawsze trafiam na takie niezbyt świeże

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak