Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indycza w jarzynach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś indycza 50 dkg
kalarepa
marchew 2
kalafior 1/2
dymki ze szczypiorkiem
masło 1 łyżka
sól, pieprz
wino białe 1 szklanki
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza w jarzynach

pierś indyczą pokroić w niewielką kostkę.kalarepę,paprykę i marchew,obrać,pokroić w drobną kostkę,kalafior podzielić na różyczki,a cebule wraz ze szczypiorkiem posiekać.wymieszać mięso z warzywami,dodać rozpuszczone masło,wlać wino,doprawić solą i pieprzem.przygotować 4 kawałki folii aluminiowej,rozłożyć na nie mięso,zamknąć szczelnie i zapiekać ok.30 min.podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 03.04.2012 23:12
super musz kiedyś zrobić
ewelina63 13.03.2011 13:57
super
buksiak12 20.09.2010 14:17
świetny przepis
annamariakowalczyk3 31.07.2010 13:57
mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak