Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z foremek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
cukier trzcinowy 1 łyzka
maliny świeże
mleko 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z foremek

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i małymi foremkami wycinamy w nim różne kształty ciasteczek. Ciasteczka po wierzchu smarujemy odrobiną mleka.
Krok 1 - Ciasteczka francuskie z foremek foto
2
Na talerzyk wsypujemy cukier i maczamy w nim każde ciasteczko, stroną posmarowaną mlekiem. Na środku układamy po 1 malince, na większych ciastkach można większe ilości owoców.
Krok 2 - Ciasteczka francuskie z foremek foto
3
Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok 20 minut, na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Ciasteczka francuskie z foremek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 13.01.2014 11:52
bardzo ładne są:)
IKrakowianka 06.08.2013 14:29
ślicznotki :)
Rafał10 22.09.2012 11:06
uwielbiam takie ciacha :)
V_kuchareczka 02.09.2012 18:07
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak