Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwa w jednym- uszka i pierożki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
Barszcz 1 opakowanie
sól do smaku
kminek do smaku
woda letnia 1/3 szklanki
pasztet 1 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Dwa w jednym- uszka i pierożki

Kroki postępowania

1
Mąkę najlepiej przesiać z solą do miski. Aby ciasto było jednolite i elastyczne należy wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać jajo i olej, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać (literatką) kółka.
Z połowy porcji lepimy uszka z pasztetem drobiowym. Podajemy z barszczem czerwonym
Krok 1 - Dwa w jednym- uszka i pierożki foto
2
Z drugiej części lepimy pierożki (ciasto wycinamy literatką). Ugotowane i wystudzone smażymy z masełkiem i kminkiem (można dodać Maggi).
Krok 2 - Dwa w jednym- uszka i pierożki foto
3
Gotowe, podsmażone pierożki podajemy z ketchupem i śmietaną.
Krok 3 - Dwa w jednym- uszka i pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.09.2012 08:30
pyszności:)
ewelinapac 04.09.2012 08:02
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak