Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe gołąbki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
jajko 1 szt
cukinia 2 średnie szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 1 szt
karkówka 50 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe gołąbki

Kroki postępowania

1
Karkówkę myjemy, wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Mielimy na maszynce. Cebulę bardzo drobno siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do mięsa. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W dużym garnku mieszamy mięso, cebulę, ryż, jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.
Krok 1 - Cukiniowe gołąbki foto
2
Cukinie obieramy ze skórki. Kroimy na 3-4 części. Wydrążamy miąższ. Wydrążoną lukę wypełniamy przygotowanym nadzieniem.
Krok 2 - Cukiniowe gołąbki foto
3
Cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą spod gotowania mięsa, przykrywamy i pieczemy 40-50 minut w temp. 170 stopni.
Krok 3 - Cukiniowe gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.03.2014 17:42
rewelacyjne
Alex_M 11.12.2013 12:44
fajny obiadek!
Adam/ZUB3R 16.09.2013 21:31
wygląda smacznie
EmciaPichci 15.08.2013 21:09
świetnie wyglądają!
misia53 20.07.2013 00:48
przesmaczna jest taka cukinia ... robię podobnie tylko wypełniam farszem łódeczki
Beata23 06.07.2013 08:35
ciekawe danie
Motorek 02.07.2013 08:53
rewelacyjne
dorotka0000025 17.06.2013 19:48
fajny pomysl
MagdaXXX 11.01.2013 17:43
fajny pomysł
kate.500 26.09.2012 21:47
super
smakowita 13.09.2012 20:33
rewelacyjny przepis !
caralajna 04.09.2012 09:38
ale fajne, mniam
olkaaa 03.09.2012 08:51
oryginalny pomysł
1j1o1l1a1 02.09.2012 15:09
ciekawy pomysł :)
RenataZ-et 02.09.2012 15:04
Wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak