Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasteryzowane truskawki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasteryzowane truskawki

Truskawki należy umyć, przebrać i obrać z szypułek.
Osuszone truskawki wkładamy do rondla i posypujemy cukrem. Rondel wstawiamy do większego naczynia z wrzącą wodą i ogrzewamy truskawki, aż do chwili gdy owoce przykryją się wytworzonym sokiem.
Jeszcze gorące wkładamy do wyparzonych słoików, tak aby pozostały 3 cm wolnego miejsca. Słoiki zamykamy i pasteryzujemy przez ok 30 minut.
Słoiki wychładzamy w naczyniu, w którym się gotowały słoiki.
Truskawki gotowe. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna45 05.09.2012 17:24
świetne do deserów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak