Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie bez pestek w soku własnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie bez pestek w soku własnym

Wypestkowane wiśnie włożyć do wyparzonych słoików i zasypać dużą ilością cukru. Odstawić na 12 godzin.
Następnego dnia gdy cukier rozpuści się i wiśnie puszczą sok to wtedy je zakręcić i pasteryzować ok 20 minut . Po wyjęciu z wody odstawić do wystygnięcia- odwrócić do góry dnem.
Wiśnie gotowe. Doskonale nadają się jako dodatek do deserów ( lodów, budyniu, ciast itp.).
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 02.09.2012 13:05
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak