Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Mazowiecki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 25 dkg
kwas z kapusty 0.5 l
grzyby suszone 3-4
marchew 1
pietruszka 1
kapusta kwaszona 0,5 kg
mięso wieprzowe 20 (np. łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Mazowiecki

Gotujemy wszystko w 2 litrach wody. Można dodać do tego poszatkowaną cebulę. Mięso i grzyby wyjąc po ugotowaniu i pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wazy.. Kapuśniak można doprawić zasmażką z mąki i tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 20.10.2011 12:49
nigdy takiego nie robiłam a wygląda pysznie
bercik1 03.10.2011 21:02
Wspaniały
magduś83 30.06.2011 01:02
wszyscy chcą spróbować \"... do utraty tchu,zmysly postradać bezpowrotnie,.. choćby raz , jeden raz ...\"
Margo1 30.05.2011 17:03
pyszny
Margo1 30.05.2011 17:03
pyszny
szajba2 07.04.2011 17:12
chętnie zjem
Tika4444 27.02.2011 18:55
ciekawy przepis
jasiek 22.02.2011 02:22
lubię taki
Bart 13.02.2011 14:49
kapuśniaczek pycha
Barbara55 07.02.2011 15:29
dobry mimo że mazowiecki
berys18 14.12.2010 07:29
ale ładnu ten kapuśniaczek
rakow2
rakow2 27.11.2010 16:54
lubię kapuśniak
Klaudia007 08.07.2010 10:14
Ja też uwielbiam
elwal
elwal 06.07.2010 17:23
Bardzo lubię kapuśniak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak