Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 i 1/2 kg
bulion warzywny 1/2 l
sól, pieprz, cukier do smaku
koper 1 pęczek
jogurt naturalny 200 gęsty
ryż długoziarnisty 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Kroki postępowania

1
Pomidory, po sparzeniu wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy garnek z palnika i jak nieco przestygną, to miksujemy je na gładką masę za pomocą blendera.
Krok 1 - Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów foto
2
W międzyczasie ryż gotujemy na sypko zgodnie z instrukcją dołączoną do opakowania.
W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion, a jak się zagotuje, to dodajemy zmiksowane pomidory, całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 5 minut, zdejmujemy garnek z palnika, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Krok 2 - Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów foto
3
Mieszamy z gęstym jogurtem naturalnym (jogurt powinien być w temperaturze pokojowej).
Krok 3 - Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów foto
4
Gorącą zupę podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.
Krok 4 - Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.09.2012 08:39
mmm uwielbiam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak