Paprykowa panga

Paprykowa panga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynowanej papryki

    1 słoik
  • kukurydza

    1 puszka
  • panga

    2 filety
  • pesto czerwone

    1 szt
  • pieprz cytrynowy

    1 op
  • czosnek granulowany

    1 op
  • sól

    1 op
  • przyprawa curry

    1 op
  • ryż

    2 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zamrożone filety pangi wykładamy osobno na folię aluminiową. Smarujemy paprykowym pesto z dwóch stron

2. Filety obficie posypujemy czosnkiem w proszku, tak, aby pokryć przyprawą całą rybę

3. Następnie układamy na pandze kawałki marynowanej papryki

4. Filety obficie posypujemy pieprzem cytrynowym a na końcu solą

5. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkladamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni. Pieczemy 20 minut

6. Redukujemy temperaturę w piekarniku do 120 stopni i pieczemy kolejne 20 minut

7. W między czasie gotujemy ryż i smażymy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy curry. Do ryżu dodajemy kukurydze i resztę marynowanej papryki i podsmażamy razem na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

8. Rybę podajemy z ryżem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

07.04.2011 17:14
podoba mi się

Allice

29.03.2011 12:01
jakoś nie mam przekonania do pangi :/

Barbara55

07.02.2011 15:29
wolę zwykłe smażone filety

rakow2

27.11.2010 16:54
paprykowej pangi jeszcze nie jadła ale szkoda psuć smak

Jolanta40

20.11.2010 22:12
lubię ryby

pauluna

13.06.2010 10:26
pusznie piszesz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat