Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
cebula 1 szt
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
masło 1 łyzka
kostka rosołowa 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

Kroki postępowania

1
Obraną dynie bez pestek, skrapiamy olejem, solimy i pieczemy w 160 stopniach 40 minut.
Krok 1 - Zupa z dyni foto
2
Upieczona dynie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu aż zacznie się rozpadać. Rozgniatamy ją lub miksujemy.
Krok 2 - Zupa z dyni foto
3
Cebulę drobno kroimy i smażymy chwilę na maśle. Do dyni dodajemy cebulę, kostkę rosołową i mleko. Przyprawiamy do smaku.
Krok 3 - Zupa z dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.09.2012 16:02
ciekawa taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak