Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
włoszczyzna
ziemniaki
makaron
śmietana 12%
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem

Umytą kość oraz startą na tarce włoszczyznę gotujemy z dodatkiem soli w garnku z wodą. Jak mięso będzie odchodzić od kości dodajemy dwa pokrojone w kostkę ziemniaki oraz uprzednio oczyszczone i pokrojone w kostkę oraz obgotowane wcześniej grzyby (podgrzybki, borowiki). Wszystko to gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15- 20 min. Po tym czasie dodajemy makaron (ilość według naszego uznania). Jak wszystko będzie miękkie zabielamy zupę śmietaną i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.04.2014 13:15
To coś dla mnie :)
Motorek 05.06.2013 09:23
bardzo smaczna
misia53 12.01.2013 00:25
najlepsza zupka
Wacław 20.09.2012 10:34
pyszna,poproszę o porcyjkę :)
adelajda 08.09.2012 17:55
dla mnie super !
ben-ka 03.09.2012 17:13
przepyszna!!! z tym,że ja gotuję albo z ziemniakami albo z samym makaronem w takiej wersji jeszcze nie gotowałam.
parysek10 01.09.2012 15:47
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak