Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie koperkowym z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
cebula 1
koperek
jajko
śmietana 30% 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie koperkowym z ziemniakami

Pokrojoną w kostkę cebulę przysmażamy na patelni, po wystygnięciu dodajemy ją do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą oraz przyprawami: solą i pieprzem. Z mięsa formujemy klopsy.
W garnku gotujemy wodę (ok 1 l), dodajemy do niej kostkę rosołową. Klopsy gotujemy przez ok 10 min po ich wypłynięciu.
Koperek siekamy i dodajemy go wraz ze śmietaną do gotujących się klopsów, po kilku minutach doprawiamy do smaku.
Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.05.2013 22:02
rewelacyjne danie
karolina1869 18.01.2013 13:55
fajne klopsiki
misia53 12.01.2013 00:26
super obiadek , koperek mam zamrożony
janek64 03.10.2012 12:22
Taki obiadek to rozumiem :)
Motorek 02.10.2012 16:12
extra
IKrakowianka 25.09.2012 20:04
pyszny obiadek
Bernadeta1 24.09.2012 14:37
robię podobnie
Justyna Jussstiii 01.09.2012 14:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak