Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z fenkułem gotowana na parze :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól,pieprz mielony ,2 łyżki masła
fenkuł 1 szt.
filet z kurczaka podwójny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z fenkułem gotowana na parze :

Pierś z kurczaka przeciąć na pół i rozklepać .Lekko posolić i popieprzyć z obu stron .Fenkuł obrać z wierzchnich warstw. Przekroić .Usunąć głąb . Przekroić na ćwiartki. Dwie ćwiartki pokroić w paseczki ( jak kapustę do kiszenia ) .Paseczkami posypać piersi z kurczaka . Zwinąć roladki . Spiąć wykałaczkami.
Do parowaru nalać wody. W dolnym pojemniku ułożyć ziemniaki, a wyżej roladki i pozostałe kawałki fenkułu. Gotować 30 minut.
Na patelni rozpuścić masło.
Z roladek usunąć wykałaczki. Podawać z ziemniakami i kawałkami fenkułu polane masłem .Obok położyć plastry pomidora .

Mięso z kurczaka fantastycznie przeszło anyżkowym smakiem . Na przyszłość cały fenku będę wsadzać w mięso lub układać mięso na kawałkach fenkułu .Ryba powinna być równie dobra .Można wzmocnić smak trawą cytrynową lub listkami bazylii cytrynowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 22.12.2011 18:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak