Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowo koperkowy filet

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Ciasto:
jajko 1
mleko 1 łyżka
mąki pszennej 1 łyżka
sól do smaku
chili Scoth Bonnet do smaku
posiekanego koperku 2 łyżka
kalafior 3 ugotowany
jogurt grecki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowo koperkowy filet

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem naciąć w filecie kieszeń. Solą i pieprzem oprószyć filet z zewnątrz i w środku i odłożyć go na 5 do 10 minut. Przygotować ciasto. Do miseczki wybić jajko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kalafiorowo koperkowy filet foto
2
Po upływie 5 lub 10 minut napełnić filet kalafiorem, obtoczyć go w mące. Następnie zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć w takiej ilości oleju aby filet zanurzony był w nim do połowy.
Krok 2 - Kalafiorowo koperkowy filet foto
3
Filet smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Krok 3 - Kalafiorowo koperkowy filet foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 02.11.2015 23:33
Smakowicie, tylko jeść
agnieszka214 28.11.2013 15:01
same pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak