Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche babeczki 18 szt
ser sernikowy 2 kopiaste lyzki
płatki migdałowe 2 łyzki
banan 1 szt
agrest
cukier trzcinowy 2 łyzki
mleko 3 łyzki
Ozdoby:

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe babeczki

Kroki postępowania

1
Płatki migdałowe wrzucamy na suchą patelnię i prażymy, ciągle mieszając. Serek przekładamy do miski, dodajemy do niego mleko, łyżkę cukru i płatki migdałowe. Całość mieszamy.
Krok 1 - Kolorowe babeczki foto
2
Przygotowujemy owoce: banany kroimy na plasterki, winogrona na połowki. Agrest wrzucamy na patelnie, dodajemy łyżkę cukru i mieszamy aż cukier się rozpuści.
Krok 2 - Kolorowe babeczki foto
3
Babeczki układamy na talerzu, na dno każdej dajemy kawałek owocu, na to nakłądamy szprycą lub łyżką ser i na wierzch drugi kawałek takiego samego owocu. Ozdabiamy kolorowym cukrem,platkami migdałowymi lub ozdobami.
Krok 3 - Kolorowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 27.11.2012 21:44
piękne
Konczi 23.09.2012 20:25
uwielbiam babeczki ... te wyglądają rewelacyjnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak