Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w karkówce

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 op.
olej do zalewy
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w karkówce

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Zasypujemy dokłądnie przyprawami, i zalewamy oliwą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Na następny dzień grillujemy ew smażymy na patelni (bez dodatku tłuszczu!), po kilka minut z każdej strony. Podajemy z sosem w kolorze łososiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.02.2011 10:51
Smaczne
Mati13 07.01.2011 15:04
świetny pomysl i na pewno samaczne danie:)
wedith1 19.12.2010 10:24
ale smaczna zmyłka:)
Aida 13.09.2010 13:53
a tu zmyłka :)
SmacznaPyza 13.09.2010 13:31
po tytule to myślałam, że jedno mięso będzie jakoś nadziewane drogim, ale takie też mi pasuje
Aida 14.07.2010 08:33
a dziękuję :)
bernika 13.07.2010 22:32
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak