Pierś w karkówce

Pierś w karkówce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 op.
  • olej

    do zalewy
  • Karkówka klasyczna

    1 przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Zasypujemy dokłądnie przyprawami, i zalewamy oliwą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Na następny dzień grillujemy ew smażymy na patelni (bez dodatku tłuszczu!), po kilka minut z każdej strony. Podajemy z sosem w kolorze łososiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

01.02.2011 10:51
Smaczne

Mati13

07.01.2011 15:04
świetny pomysl i na pewno samaczne danie:)

wedith1

19.12.2010 10:24
ale smaczna zmyłka:)

Aida

13.09.2010 13:53
a tu zmyłka :)

SmacznaPyza

13.09.2010 13:31
po tytule to myślałam, że jedno mięso będzie jakoś nadziewane drogim, ale takie też mi pasuje

Aida

14.07.2010 08:33
a dziękuję :)

bernika

13.07.2010 22:32
fajny pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat