Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik naturalny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
jogurt naturalny 6 łyżek
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
masło 100 gram
mąka 3/4 szklanki
cukier 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
ser biały 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik naturalny

Podpiek: Wszystkie składniki rozcieramy rękami do połączenia składników, następnie zawijamy w folię i na ok. 15 min wkładamy do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy dopasowujemy kształt do kształtu formy, nakłuwany w kilku miejscach widelcem i podpiekamy w temp. 180 stopni, aż spód się zarumieni Masa serowa: Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub mielimy w maszynce do mięsa trzykrotnie. Jajka delikatnie ubijamy dodajemy cukier i jogurt naturalny. Następnie stopniowo dodajemy zmielony ser. Masło rozpuszczamy, gdy przestygnie dodajemy do masy serowej i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Na forę ze zrumienionym podpiekiem wylewamy masę serową. Pieczemy ok. 45min w 180 stopniach. Po tym czasie drzwiczki piekarnika uchylamy i pozwalamy sernikowi delikatnie przestygnąć. Kiedy sernik będzie letni wyjmujemy z piekarnika. Kiedy ciasto całkowicie wystygnie możemy je podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 31.07.2013 20:33
mniammmmm :) rewelacyjnyy
as28 27.05.2013 08:21
mniam mniam
Pietruszka 25.05.2013 15:43
cudowny serniczek
jordi 13.04.2013 20:34
wygląda pysznie
halina17 01.09.2012 00:38
Pyszny sernik , uwielbiam.
Mati13 31.08.2012 21:53
Jest piękny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak