Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka duszone w sosie

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 1 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 szt
cebule 2 szt
olej 1 litr
chleb razowy 1 kromka
bulion drobiowy 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka duszone w sosie

Mięso umyj, podziel na małe porcje, oprósz przyprawą, odstaw na 30 min. Cebule obierz, pokrój w talarki, zeszklij na oleju, włóż do rondla. Obsmaż na tym samym oleju żeberka, dodaj do cebuli. Wlej bulion, przykryj i duś na małym ogniu ok. 30 min. Wkrusz chleb, przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj, aby żeberka oblepiły się sosem. Duś jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynab1903 05.01.2012 22:27
niebo w gębie :)
Marysia 27.07.2011 10:12
fajne
ronald88 13.04.2011 11:29
super
szajba2 07.04.2011 17:13
żeberka duszone skopiowane?
Magdalena1110 01.03.2011 07:07
uwielbiam
Barbara55 06.02.2011 13:28
dobrze skopiowane
Magdalena1110 30.01.2011 19:30
dobre
Neetka90 12.01.2011 19:23
fajny pomysł
Edyta38 16.12.2010 10:07
no napewno dobre
Beata77 25.07.2010 16:53
http://www.kobieta.pl/gotowanie/przepisy-kulinarne/dania-glowne/zobacz/artykul/zeberka-duszone-w-sosie/
sylwiachmiel 16.05.2010 15:24
robie z podobnego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak