Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z amaretto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
mascarponnre 50 dag
cukier drobny 4 łyżki
jajko 4 szt.
likier amaretto 50 ml.
kawa 3 (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z amaretto

Żółtka ubijamy z cukrem. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy mascarpone. I mieszamy na wolniutkich obrotach, aż uzyskamy jednolitą konsystencje. Z białek ubijamy pianę . Dodajemy do masy z mascarpone mieszając dokładnie łyżką.Biszkopty namaczamy w kawie(1/4 szklanki) zrobionej z 1,5 łyżki połączonej z likierem. Układamy po 2 na spodzie szklaneczek przykrywamy masą. Na masę układamy biszkopta i przykrywamy masą do pełna wierzch posypujemy kawą świeżo mieloną lub startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki na ok. godzinę, aż się dobrze schłodzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak