Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos salsa mexicana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 800 gram
cebula 2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
kolendra Prymat do smaku
sok z cytryny 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos salsa mexicana

Pomidory obieramy ze skórki (najlepszym sposobem jest sparzenie), kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Papryczkę także kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z cytryny. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy, lecz niezbyt dokładnie - powinny zostać kawałki warzyw. Przyprawiamy do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Salsę przelewamy do pojemnika, zamykamy pokrywką i wstawiamy do lodówki. Powinna być mocno schłodzona. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.09.2012 19:06
ładny kolorek
Margo1 07.09.2012 19:06
ładny kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak