Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młoda kapusta 1 sztuka
dymki ze szczypiorkiem 3 sztuki
koperek 3 łyżki
pietruszka zielona 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
masło 70 gram
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i usunąć głąb. Poszatkować na małe kawałki, ale nie za drobno. Wrzucić do garnka. Podlać około 1 szklanką wody i zagotować. Przemieszać co jakiś czas. Dorzucić posiekane cebulki dymki i dusić do czasu, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana. Pod koniec gotowania dodać posiekaną pietruszkę, koperek,  sól i pieprz oraz majeranek. W rondelku rozpuścić masło i wsypać mąkę, energicznie mieszając. Gotową zasmażkę wlać do kapusty i dobrze wymieszać. Poddusić chwilę ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 13.06.2013 11:14
taka kapustka musi świetnie smakować!
adam1f 27.12.2012 00:38
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak