Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z czosnkiem i imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
woda 1,5 l
sól niejodowana 1,5 łyżki
liście wiśni 6 sztuk
pieprz w ziarnach kilka ziaren
kwiat kopru 1 duży
czosnek 4 ząbki
imbir świeży 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z czosnkiem i imbirem

Ogórki dokładnie myjemy i wkładamy do dużego słoja. Gorczycę, kwiat kopru, zmiażdżony lekko czosnek, obrany i pokrojony korzeń imbiru, liście, pieprz dokładamy do słoja. Zalewamy wodą wymieszaną z solą. Całość przyciskamy np. spodeczkiem i odstawiamy na 4-5 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak