Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morsczuk 80 dkg
mąka do obtoczenia
marchewka 30 dkg
pietruszka
seler kawałek
cebula
koncentrat pomidorowy 1/2
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety z morszczuka posypujemy kucharkiem , pieprzem, oprószamy mąką i smażymy na gorącym oleju. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę, i podsmażamy, dodajemy resztę startych warzyw, dodajemy liście laurowe i ziela angielskiego.Dusimy ok. 10 minut na wolnym ogniu. Dodajemy koncentrat, podlać wodą i dusimy jeszcze chwilę. Na talerz dajemy upieczoną rybę a na nią duszone warzywa. Dekorujemy żółtą papryką i kawałkiem sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 21.09.2013 10:45
Wygląda apetycznie
Danka 18.09.2013 18:48
robię wg podobnego przepisu - polecam
misia53 14.09.2013 00:44
to moja ulubiona rybka
ben-ka 12.09.2013 15:26
Zjadłabym z wielkim apetytem.
mirosława4 22.12.2012 21:41
smaczne rybka robię podobną :)
Łukasz15 31.10.2012 05:02
Wyśmienita
emeslive 06.10.2012 11:55
Jedno z dań mojego dzieciństwa, zawsze będę miał sentyment do tej potrawy!
Natalia/tubisiek 16.09.2012 17:28
super! często taką robię na święta :)
RenataZ-et 06.09.2012 20:09
?wietny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak