Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z suszonymi grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dkg
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
koper
cebula 1/2
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej
grzyby suszone 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z suszonymi grzybami

Oczyszczone grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc. Umyte mięso kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą do indyka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane mięso z każdej strony. Następnie dodajemy posiekaną cebulkę i delikatnie rumienimy. Dodajemy grzyby razem z wodą i wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.01.2014 15:42
pyszny gulasz
Dorian 20.10.2013 14:14
pyszny gulasz
mirosława4 02.09.2013 10:26
moje smaki :)
Wacław 20.11.2012 10:52
pyszny,lubię mięso z indyka
Wafelek2601 23.10.2012 09:15
Super
IlonaAlbertos 16.10.2012 23:40
Pysznie.
Iwusia 16.10.2012 23:20
fajne
emeslive 06.10.2012 11:56
Dokładnie moje smaki. Pyszny indyk, aromatyczne grzyby, czego chcieć więcej... Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak