Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanka zapiekana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łazanki 50 dkg
pieczarki 50 dkg
cebula biała
olej 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
żółtko jajek
sól, pieprz
ser gouda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łazanka zapiekana z pieczarkami

podsmażyć drobno posiekaną cebulę na łyżce oleju,wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki,usmażyć,dodając resztę oleju.doprawić solą i pieprzem.ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie,dodać pieczarki wymieszać,włożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego margaryną.śmietanę połączyć z żółtkiem,solą i pieprzem,wlać do naczynia,posypać żółtym serem.zapiekać,aż na wierzchu powstanie złocista skórka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak