kasza gryczana z oscypkiem i żurawinami

kasza gryczana z oscypkiem i żurawinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    30 dkg
  • oscypek

    20 dkg
  • masło

    10 dkg
  • rozmaryn świeży

    łyżeczka
  • sól, pieprz

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze ugotować na lekko posolonej wodzie na sypko,gorącą wymieszać z masłem i żurawinami.z oscypka odkroić kilka plastrów,resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach ,dodać do kaszy.przyprawić ją rozmarynem i pieprzem,wymieszać,przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego,przykryć plastrami oscypka.piec w piekarniku nagrzanym do 180*c ok.15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

29.07.2010 22:24
pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat