Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza gryczana z oscypkiem i żurawinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 30 dkg
oscypek 20 dkg
masło 10 dkg
rozmaryn świeży łyżeczka
sól, pieprz
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana z oscypkiem i żurawinami

kasze ugotować na lekko posolonej wodzie na sypko,gorącą wymieszać z masłem i żurawinami.z oscypka odkroić kilka plastrów,resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach ,dodać do kaszy.przyprawić ją rozmarynem i pieprzem,wymieszać,przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego,przykryć plastrami oscypka.piec w piekarniku nagrzanym do 180*c ok.15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 29.07.2010 22:24
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak