Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche mini szarlotki

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
jaja 2 sztuki
śmietana 1 łyżka
margaryna 12 dag
cukier 4 łyżki
jabłka 4 sztuki
cukier do smaku
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche mini szarlotki

Kroki postępowania

1
Z mąki, proszku do pieczenia, jajek, cukru, śmietany i margaryny zagniatamy kruche ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Jabłka obieramy, wykrawamy nasiona, miąższ kroimy na kawałki i dusimy z cukrem i cynamonem. Następnie studzimy.
Krok 1 - Kruche mini szarlotki foto
2
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy z niego kółka, wykładamy nim foremki do babek lub muffinek, nakładamy nadzienie z jabłek i ozdabiamy paseczkami ciasta. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni.
Krok 2 - Kruche mini szarlotki foto
3
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Krok 3 - Kruche mini szarlotki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.03.2014 07:51
wyglądają kusząco
IKrakowianka 18.10.2013 19:12
wyglądają super!
Iwusia 29.09.2012 23:49
ale fantastyczne :)
Misiabe 30.08.2012 06:04
wyglądają pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak