Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
Musztarda francuska Prymat 4-5 łyżek
czosnek 2 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.03.2014 07:38
chętnie spróbuję
Iwusia 14.10.2012 23:38
fantastyczny obiad
IKrakowianka 21.09.2012 15:05
pomysł na super obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak