Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ryżowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2
cebula biała
mąka 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ryż 2 (ugotowany na sypko)
ser gouda 15 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowo-serowe

cebulę drobno posiekać,usmażyć na łyżce oliwy.ryż przełożyć do miski,dodać przesmażoną cebulę,rozkłócone jaja,ser i mąkę oraz sól,pieprz i curry.dokładnie wymieszać.z powstałej masy formować kotlety,obtaczać w bułce tartej,smażyć na pozostałej oliwie.podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 16.09.2010 18:09
Takich kotletów to jeszcze nie jadłam
annamariakowalczyk3 28.07.2010 19:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak