kotlety ryżowo-serowe

kotlety ryżowo-serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2
  • cebula biała

  • mąka

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • przyprawa curry

    1/2 łyżeczki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
  • ser gouda

    15 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę drobno posiekać,usmażyć na łyżce oliwy.ryż przełożyć do miski,dodać przesmażoną cebulę,rozkłócone jaja,ser i mąkę oraz sól,pieprz i curry.dokładnie wymieszać.z powstałej masy formować kotlety,obtaczać w bułce tartej,smażyć na pozostałej oliwie.podawać posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danusia19671

16.09.2010 18:09
Takich kotletów to jeszcze nie jadłam

annamariakowalczyk3

28.07.2010 19:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat