Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybka z octu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba dowolna
sól
pieprz
cebula
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier 5 łyżek
ocet 10 % 1/2 szklanki
woda 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: rybka z octu

Ryby wypatroszyć umyć oczyścić w środku i posypać solą pieprzem majerankiem i posypać cebulka pokrojona w kosteczkę.
odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc.
po tym czasie oprószyć rybkę w mące i smażyć na złoty kolor,.
zalewa:
ocet zagotować z wodą liściem laurowym, zielem angielskim i cukrem.
usmażone ryby układamy w słoiki i zalewamy zalewą. zamykamy i odwracamy do góry dnem.
tak przygotowana ryba możne długo czekać na nas;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.01.2013 20:17
smaczna
kaja1991 16.09.2012 11:30
i może długo stać;)
kaja1991 29.08.2012 19:45
rybka wychodzi pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak