Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smazona kapusta na czerwono

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

/2 główki kapusty
2 cebule
1/2 opakowania przecieru pomidorowego
sól
ziarenka smaku
ziele angielskie
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Smazona kapusta na czerwono

Kapustę umyć i poszatkowac lub pokroić. Na patelni rozgrzac olej włożyć kapuste, podsmażyć. Dodac cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek, podlac wodą lub bulionem dusic razem, doprawic do smaku sola, pieprzem, ziarenkami, paprykami. Kiedy kapusta jest już miękka dodać do niej przecier pomidorowy i koperek. Wymieszać, chwle poddusić razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.11.2012 13:16
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak