Smazona kapusta na czerwono

Smazona kapusta na czerwono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • /2 główki kapusty

  • 2 cebule

  • 1/2 opakowania przecieru pomidorowego

  • sól

  • ziarenka smaku

  • ziele angielskie

  • papryka słodka

  • papryka ostra

  • oliwa

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć i poszatkowac lub pokroić. Na patelni rozgrzac olej włożyć kapuste, podsmażyć. Dodac cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek, podlac wodą lub bulionem dusic razem, doprawic do smaku sola, pieprzem, ziarenkami, paprykami. Kiedy kapusta jest już miękka dodać do niej przecier pomidorowy i koperek. Wymieszać, chwle poddusić razem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

28.11.2012 13:16
rewelacja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat