Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykański chłodnik z kolendrą i selerem naciowym Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 4 szt
ogórek 1 szt
Kolendra cała Prymat do smaku
sok pomidorowy 200 ml
sól do smaku
sok z limonki 1 szt
oliwa 1 łyżka
seler naciowy 1 gałązka
awokado 1 szt
sok z limonki 4 łyżki
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
papryczki jalapeno 1 szt
pomidory bez skóry 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
kolendra do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykański chłodnik z kolendrą i selerem naciowym Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Obrane, dojrzałe awokado rozgnieść widelcem i skropić sokiem z limonki, żeby nie ściemniało. Do awokado dodać drobno pokrojoną cebulę, pomidora, czosnek i papryczkę. Wlać oliwę, doprawić solą i pieprzem. Dodać do awokado natkę i kolendrę.

Wszystkie składniki chłodnika, z wyjątkiem selera naciowego, dokładnie zmiksować, doprawić do smaku przyprawami. Podawać jako chłodnik z dodatkiem guacamole lub jako orzeźwiający napój z selerem naciowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 13.02.2014 11:09
mniam mniam
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 23:31
Ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak