Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.
Piersi z kurczaka natrzeć oliwą z oliwek, solą i grubo mielonym pieprzem. Mięso usmażyć na patelni grillowej lub upiec na grillu, wystudzić i pokroić w plastry.
Miąższ z pomidorów pokroić w kostkę, dodać oliwę z oliwek, rozgniecione ząbki czosnku i bazylię. Następnie pomidory doprawić do smaku, ułożyć na grzankach, posypać płatkami parmezanu i wstawić na chwilę do piekarnika (tak, aby ser się rozpuścił).
Duże liście sałaty porwać, mniejsze pozostawić w całości. Sałatę wymieszać z sosem i kaparami, ułożyć na talerzach wraz z plastrami kurczaka zagrodowego. Podawać z ciepłymi grzankami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    No to nadszedł czas, aby pomyśleć nad ciemną bagietką. Zrobić bagietkę, zrobić sałatkę... Niby wszystko proste, ale ostatnio kupiłam piękną rzymską sałatę, którą pożarliśmy w przeciągu chwili - bez tej całej reszty tutaj. I teraz będę sobie pluła w brodę, bowiem sałata rzymska rzadko u nas bywa dostępna. Jak mam szczęście, to bez zastanowienia biorę bez konkretnej potrzeby.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno smaczna ta sałatka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !