Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z farszem mięsnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 2 płaty
cebula biała 1 sztuka
udka z kurczaka 2 sztuki
olej 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z farszem mięsnym

Ugotowałam do miękkości udka z kurczaka. Gdy były ciepłe to zmieliłam je w maszynce do mielenia.Cebulę umyłam,obrałam i pokroiłam drobniutko w kosteczkę. Wyłożyłam na patelnię z dodatkiem oleju. Cały czas mieszając zarumieniłam. Dodałam do zmielonego mięsa i przyprawiłam do smaku solą,pieprzem, przyprawą do potraw.Taki farsz rozłożyłam równomiernie na cieście drożdżowym.Zawinęłam i pokroiłam na kawałki. Wszystkie kawałki obsmarowałam rozmąconym jajem.Wierzch każdego posypałam startym serem. Piekłam 30 minut w 180s.c. Takie paszteciki wspaniale smakują z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.08.2012 21:36
super
Rafał10 29.08.2012 12:56
mmmmm to musi być pyszne ! Ale bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak