Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
żółtko jajek 2 szt
sól szczypta
żółtko jajek 2 szt
cukier puder
cukier wanilinowy
olejek śmietankowy
wrzątek
twaróg 400-500 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem

Mąkę wymieszać z 2 żółtkami, dodać szczyptę soli i ciepłą wodę-tyle,by ciasto było gęste,ale nie kleiło się do rąk.
Wyrobić ciasto.
Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrami i olejkiem.
Rozwałkować ciasto i wykroić kółka. Nałożyć masę twarogową. Zlepić brzegi pierogów-można użyć maszynki do pierogów.

Gotować w lekko osolonej wodzie przez około 5-8 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 30.08.2012 12:20
moje ulubione nadzienie :)
pierniczkowo 30.08.2012 11:48
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak