Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus po meksykańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pomidorowy w słoiku 1 szklanka
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
miód 1 łyzeczka
kuskus 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
Cebula suszona Prymat 1 łyzeczka
ketchup 2 łyżki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/3 łyzeczki
sos chili 1 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus po meksykańsku

Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek ,dodajemy cebulkę w proszku . Zalewamy sosem pomidorowym Zagotowujemy dodajemy ok pół szklanki wody .Mieszamy . Dodajemy miód,pieprz,przyprawę uniwersalną ,kmin i sos chilli słodki . Zagotowujemy . Kosztujemy dodajemy trochę ketchupu . Następnie warzywa z puszki odcedzamy i dodajemy do sosu . Zagotowujemy .Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem dodajemy troszkę przyprawy uniwersalnej .Mieszamy i odstawiamy . Gdy kasza jest gotowa podajemy ją z sosem meksykańskim

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 29.08.2012 13:50
oj, lubię takie rzeczy:)
iwa643 29.08.2012 06:54
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak