Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 600 ml
cukier puder 1/2 szklanki
maliny świeże 500 gram
galaretka malinowa 2 szt
woda 400 ml
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z malinami

Kroki postępowania

1
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku.
Maliny płuczemy,przebieramy.
Krok 1 - Biszkopt z malinami foto
2
Skoro mamy już wszystkie elementy układanki możemy działać.
Na biszkoptowy spód nakładamy bitą śmietanę. Nakładamy maliny.Sporo(jak widać na powyższym zdjęciu)
Wkładamy do lodówki aby śmietana związała się co nieco. Około 15 minut.
Krok 2 - Biszkopt z malinami foto
3
Tężejąca galaretkę wylewamy ostrożnie na maliny.Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Potem można już się zajadać.
Krok 3 - Biszkopt z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.08.2012 12:59
super!
wiola333 29.08.2012 09:50
pycha
Aleksandraa 29.08.2012 08:52
wygląda obłędnie ! :)
adelajda 29.08.2012 05:22
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak