Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w majonezie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 75-90 dag
majonez 2 łyżki
sól do smaku
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 łyżeczka płaska
olej 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 12 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w majonezie.

Mięso dokładnie umyć i osuszyć.Pokroić na ok.1,5 cm plastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Czosnek obrać,grubo posikać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem,nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wymieszać majonez z rozmarynem ,pieprzem ziołowym,pokrojonymi cebulą i czosnkiem. Plastry mięsa lekko posolić z obu stron i wymieszać z masą majonezową. Wyłożyć mięso do naczynia żaroodpornego wraz z całym majonezem,oprószyć pieprzem.Przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego piekarnika na godzinę. Mięso jest wyjątkowo kruche i smaczne. Podałam z ziemniakami z wody i sałatką m.in.z kapusty,marchwi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 04.06.2013 09:34
bardzo smacznie, dje smacznie
caralajna 18.09.2012 11:22
ciekawy przepis
Ewa104 03.09.2012 07:30
Wstawiłam od razu,bo to był taki spontan.Sama nie byłam pewna,co chcę otrzymać.Wyszło fajnie.
anemon 03.09.2012 07:14
Mięso wygląda bardzo apetycznie, nigdy w ten sposób nie robiłam wieprzowiny. Jak rozumiem, mięso wymieszane z masą majonezową wstawiasz prosto do piekarnika, nie musi się marynować przez jakiś czas?
misia53 28.08.2012 22:56
Ewcia, smaku narobiłaś , pyszne mięsko upichciłaś.... a ja przecież schudnąć muszę, ale troszkę mięska ruszę....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak