Gulasz z serc z indyka

Gulasz z serc z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    wg uznania
  • serce indycze

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca umyć odciąć żyły i tłuszczyk i pokroić w kostkę. Smażyć na maśle podlewając wodą do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem, zagęścić mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i dodać śmietanę. Podawać z ryżem i ogórkiem konserwowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

28.11.2012 13:25
rewelacyjny smak;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat