Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaparowo-brzoskwiniowy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

½ szklanki ,, Domowych kaparów wg Babcigramolki „ ( tzn nasion nasturcji )
½ szklanki pokrojonych w drobną kostkę brzoskwini z syropu
bulion drobiowy 1/2 szklanki
śmietana 18-procentowa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowo-brzoskwiniowy :

Roztopić w garnuszku masło i wrzucić kapary ( nasiona nasturcji ) i smażyć mieszając przez 2-3 minuty .Posypać mąką , zamieszać .Rozprowadzić chłodnym bulionem i śmietanką . Dodać brzoskwinię . Doprawić do smaku .

Podałam z ryżem i smażoną piersią kurczaka .

Tu jest przepis na kapary z nasturcji . Oczywiście można użyć kupnych kaparów oryginalnych ale wtedy moim zdaniem trzeba ich użyć mniej bo są zdecydowanie bardziej korzenne w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.11.2012 13:25
świetny;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak