Kurczak pikantny na czosnkowo wg Buni:

Kurczak pikantny na czosnkowo wg Buni:

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 kawałków udek z kurczaka ( 4 duże przekrojone na pół lub 8 górnych części )

  • przyprawa do kurczaka

  • 1 duża główka czosnku ( tak żeby było z 15 ząbków )

  • 1/4 kostki masła ( 5 dag )

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć pastą zrobioną z przyprawy do kurczaka zmieszanej z olejem i zostawić w lodówce na noc ( minimum 2 godziny ). Ułożyć w szklanym naczyniu do pieczenia .Czosnek podzielić na cząstki , usunąć wierzchnie łuski i położyć na kurczaku.
Wstawić do piekarnika .Nastawić na 200 * C i piec 1 godzinę - odkryć naczynie i dopiec przez 30 minut aż się zrumieni..
Podawać z ziemniaczkami z wody i sezonową surówką

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

11.10.2011 22:24
ojejku co za pyszności- i jak tu nie przytyć od takich przysmaków

Izabela/bella81

29.03.2011 10:06
piękny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat