Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pikantny na czosnkowo wg Buni:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 kawałków udek z kurczaka ( 4 duże przekrojone na pół lub 8 górnych części )
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 duża główka czosnku ( tak żeby było z 15 ząbków )
1/4 kostki masła ( 5 dag )
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pikantny na czosnkowo wg Buni:

Kurczaka natrzeć pastą zrobioną z przyprawy do kurczaka zmieszanej z olejem i zostawić w lodówce na noc ( minimum 2 godziny ). Ułożyć w szklanym naczyniu do pieczenia .Czosnek podzielić na cząstki , usunąć wierzchnie łuski i położyć na kurczaku.
Wstawić do piekarnika .Nastawić na 200 * C i piec 1 godzinę - odkryć naczynie i dopiec przez 30 minut aż się zrumieni..
Podawać z ziemniaczkami z wody i sezonową surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.10.2011 22:24
ojejku co za pyszności- i jak tu nie przytyć od takich przysmaków
Izabela/bella81 29.03.2011 10:06
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak