Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cytrynowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 szt
jajko 2 szt
cytryna 1
mąka 1 szklanka
olej
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cytrynowej panierce

Kroki postępowania

1
Filet z mintaja odsączamy aby nie był wodnisty, przekrawamy na pół i oprószamy delikatnie solą.
Krok 1 - Mintaj w cytrynowej panierce foto
2
Do miseczki wsypujemy mąkę a do drugiej wbijamy jajko, dodajemy sok z cytryny sól i pieprz dokładnie roztrzepać. Fileta obtaczamy w jajku z cytryną oraz mące
Krok 2 - Mintaj w cytrynowej panierce foto
3
Obtoczonego mintaja pieczemy na rozgrzanym oleju do zarumienienie z dwóch stron - obracamy co pewien czas aby rybka równo się nam przypiekła. Podajemy z cytryną i zieloną pietruszką
Krok 3 - Mintaj w cytrynowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.08.2013 18:32
na pewno smaczna rybka
Ada-Gaba 25.01.2013 07:37
smakowite
kuklik 05.11.2012 10:11
apetyczny
Rafał10 19.09.2012 09:24
rybki to po prostu moje najukochańsze danie :)
adelajda 08.09.2012 17:58
na pewno smaczny
Kasnaj 28.08.2012 16:29
Cytrynowy mintaj musi być pyszny - wypróbuję
Aleksandra15 28.08.2012 15:34
Uwielbiam ryby ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak