Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z wiśniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
żółtko jajek 4
margaryna 1 kostka
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
ser
ser biały 1 kg
jajko 4
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 2
wiśnie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wiśniami

Margaryne posiekać z mąką, jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia. Podzielic na dwie części. Połowe rozłożyc na blasze, a druga połowę włożyć do zamrażalnika.
Ser utrzeć z żółtkami i masłem na małych obrotach. Następnie ubić pianę z białek, cukru. Dodać budyn i wymieszać. Mase serową połączyc z piane z białek. Wymieszać. Rozłożyć na cieście. Na to rozłożyc wydrylowane wiśnie. Na wisnie zetrzeć na tarce druga połowę ciasta- z zamrażalnika. Piec w 180 stopniach przez 80-90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak