Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grzybki leśne 1/2 kg
woda 2 szklanki
ocet 10 % ¾ szklanki
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
marchew wg uznania
cebula wg uznania
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane

Grzyby opłukać, obgotować w osolonej i zakwaszonej wodzie przez 5 min. Wystudzić. Po wystudzeniu przełożyć do słoików dodając marchewkę, cebulę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Z wody, octu, cukru, soli i kwasku cytrynowego przygotować zalewę i zlać słoiki. Pasteryzować 30 min na bardzo wolnym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 02.11.2011 18:21
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak