grzybki marynowane

grzybki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Grzybki leśne

    1/2 kg
  • woda

    2 szklanki
  • ocet 10 %

    ¾ szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • kwasek cytrynowy

    do smaku
  • marchew

    wg uznania
  • cebula

    wg uznania
  • pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać, obgotować w osolonej i zakwaszonej wodzie przez 5 min. Wystudzić. Po wystudzeniu przełożyć do słoików dodając marchewkę, cebulę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Z wody, octu, cukru, soli i kwasku cytrynowego przygotować zalewę i zlać słoiki. Pasteryzować 30 min na bardzo wolnym ogniu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

02.11.2011 18:21
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat